Dane Techniczne:
Długość całkowita : 11,56 m
Długość linii wodnej : 9,82 m
Szerokość : 3,82 m
Zanurzenie : 1,95 m
Masa całkowita : 7200 kg
Masa balastu: 2100 kg
Ilośc kabin : 3 i mesa
Ilość osób : 7 i kapitan
Wysokość masztu: 15,45m
Wysokość pod pokładem : 1,88m
Rok budowy: 2008 i 2009
Ożaglowanie – 70m2
Silnik: Volvo-Penta o mocy 40KM.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdRLuEPYjfvnVWIn_1XdMo1CAWOaZltRiUDEcxgwmbQ4dAbtJ8Pd3ZO8zveY5bwyhz7n436EaAoJ_5yQWoXkRV021XebSGzsTnvW1MV1Pi7RPl6BVLdslyBxwAPzM_XiGOKz33SvU-wQ/s400/small_20000101-IMG_3655.jpg)
Żagle:
-rolowana genua
-Pełno listwowy grot z lazy jackiem
Pomieszczenia na jachcie:
- trzy dwuosobowe kabiny,
- salon tzw. mesa,
- kuchnia tzw. kambuz,
- łazienka wraz z prysznicem tzw. kingston,
- kącik nawigacyjny.
-kokpit wyłożony teakiem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjlZWvQkhBneWxU7_vidpdxG_qGR-GDM57mh5EXszJOl6_KlEP9BBSGa0nlCh8ZpC9UNztFWGj9BD4lbvHi6DHpYIESEw8xeHXr6-vwGSy4AYZlzRPRp2Rp2GK1PlouFsgt6-PRNyKSw/s400/small_20000101-IMG_3360.jpg)
8 osobowa tratwa Eurovinyl ISO 9650, radiopława EPIRB McMurdo Smart Find, 2 koła ratunkowe SOLAS ( jedno z pławką świetlną, drugie z 30 m linką), tyczka z flagą do koła, reflektor radarowy, pas pneumatyczny z zestawem oświetleniowym dla każdego członka załogi, środki pirotechniczne – pławki dymne, race świetlne, apteczka z pełnym wyposażeniem zgodnym z wytycznymi PCK.
Nawigacja i elektronika:
echosonda, log, wiatromierz, radar (18”2KW RADOME), radio VHF DSC (2 stanowiska: przy stoliku nawigacyjnym i przy kole sterowym), odbiornik GPS (RAYSTAR 125), wyświetlacz wielofunkcyjny - tzw. chartploter na którym można odczytywać wskazania radaru, echosondy, mapy Navionics Gold XL9, odbiornik Navtex (Furuno NX-300), elektryczna winda kotwiczna, kotwica oraz 50 metrowej długości łańcuch, elektryczna i ręczna pompa zęzowa
Wyposażenie hotelowe:
ogrzewanie, system nagłośnienia stereo, odtwarzacz CD, MP3 z radiem, telewizor LCD, odtwarzacz DVD, biblioteka muzyczna i filmowa, prysznic z ciepłą wodą, zbiorniki z wodą słodką (210+150 l), szprycbuda, mikrofalówka, dwupalnikowa kuchenka gazowa i piekarnik, na pokładzie serwowane są codziennie świeże, gorące bułki prosto z piekarnika!